powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗ!

Τέσσερα είναι τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών τα οποία λήγουν το καλοκαίρι. Ο λόγος για εκείνα των Όλοφ Μέλμπεργκ, Αριέλ Ιμπαγάσα, Φρανσουά Μοδέστο και Μάρκο Πάντελιτς.

Στην πειραϊκή ΠΑΕ θεωρείται δεδομένη η επιθυμία τους να ανανεώσουν για μία σεζόν ακόμη τα συμβόλαια του Σουηδού στόπερ, του Αργεντινού χαφ και του Γάλλου αμυντικού. Δύσκολα, όμως, θα συνεχίσει στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ο Σέρβος επιθετικός ενώ είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να παραμείνει στην Ελλάδα ο Αργεντίνος χαφ.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ μέσα στο 2012 θα γίνει 35 ετών (3/9/1977) και όπως, άλλωστε, έχει δηλώσει διάθεση του είναι να τερματίσει την καριέρα του στο τέλος της σεζόν, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Στον Ολυμπιακό, όμως, όντας απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσφορά του Σκανδιναβού σέντερ-μπακ την τελευταία τριετία στην ομάδα, έχουν εκφράσει την διάθεση τους ώστε να ανανεώσουν την μεταξύ τους συνεργασία για μία επιπλέον χρονιά. Έχουν, ήδη, ξεκινήσει το... ψηστήρι προς τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δείχνει, πλέον, να αλλάζει στάση και απόφαση.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα πλησιάζει τα 36 (27/10/1976), αλλά είναι δεδομένο πως η παρουσία του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι πολύτιμη. Συνδιάζοντας την εμπειρία, αλλά και την αγωνιστική του ποιότητα, ανεβάζει το επίπεδο της μεσαίας γραμμής των ερυθρολεύκων, όντας ο "εγκέφαλος" της επιθετικής ανάπτυξης των Πειραιωτών. Τα χρόνια μπορεί να περνάνε, αλλά ο Αργεντινός μαέστρος γίνεται όλο και καλύτερος, σαν το... παλιό-καλό κρασί. Στην διοίκηση, λοιπόν, έχουν την διάθεση να ανανεώσουν για τρίτη σεζόν την συνεργασία τους με τον Λατινοαμερικανό χαφ, ενδεχόμενο στο οποίο είναι θετικός και ο ποδοσφαιριστής μόνο αν ικανοποιηθεί πλήρως και στο οικονομικό κομμάτι γεγονός που περιπλέκει τη κατάσταση. Μη ξεχνάμε τέλος και τη γνωστή συνήθεια των Λατίνων να επιστρέφουν στη πατρίδα τους προκειμένου να κλείσουν τη καριέρα τους, εκεί όπου άρχισαν όλα...

Ο Φρανσουά Μοδέστο φτάνει τα 34 (19/8/1978), αλλά στον Ολυμπιακό έχει εξελιχθεί στο απόλυτο "πολυεργαλείο" στα χέρια του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στον Πειραιά ήρθε ως κεντρικός αμυντικός, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και σαν δεξί μπακ, αλλά "καριέρα" στους ερυθρόλευκους έκανε και κάνει -κυρίως- ως "κόφτης" στην μεσαία γραμμή, παίζοντας παράλληλα και όποτε χρειαστεί σαν στόπερ ή ακραίος οπισθοφύλακας. Το συμβόλαιο του στο τέλος της σεζόν λήγει, αλλά στην διοίκηση όντας ευχαριστημένοι τόσο από την προσφορά του Γάλλου ποδοσφαιριστή, όσο και από τον χαρακτήρα του, επιθυμούν να ανανεώσουν την συνεργασία τους με τον παίκτη, κάτι που το επιθυμεί και ο Κορσικανός.

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες παραμονής του Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος πλησιάζει τα 34 (15/9/1978), καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν "καίγεται" για την παραμονή του παίκτη, αντιθέτως με την διοίκηση που έχει μία συμπάθεια προς τον Σέρβο σέντερ φορ. Ο μακρυμάλλης σκόρερ, πάντως, θέλει να ανανεώσει την συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους αλλά πολλά θα εξαρτηθούν με την απόδοση του Ντιόγκο, την επιστροφή η όχι από τον Ατρόμητο του Κώστα Μήτρογλου και τέλος με το αν θα αποκτηθεί άλλος παίκτης για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Μέσα στον Φλεβάρη πάντως, η διοίκηση θα ξεκινήσει επίσημα την προσπάθεια της ώστε αρχικά να ανανεώσει τα συμβόλαια των Όλοφ Μέλμπεργκ, και Φρανσουά Μοδέστο ενώ έχουν προς το παρόν παγώσει οι συζητήσεις με τους μάνατζερ των άλλων δύο παίκτων.