powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

SUPER ΞΕΦΤΙΛΑ

Δυστυχώς από το απόγευμα του Σαββάτου, με την οριστική έναρξη του πρωταθλήματος, όλοι θα γίνουμε μάρτυρες μιας τεράστιας φαρσοκωμωδίας, η οποία ξεκίνησε εδώ και μέρες και κορυφώνεται σήμερα.

Η Σούπερ Λίγκα ξεκινάει με πέντε από τους οκτώ αγώνες του πρωταθλήματος, με ομάδες-αγνώστους Χ, με παύλες στο πρόγραμμα και με μηδενική προοπτική για αναβάθμιση και εξυγίανση του αθλήματος.

Σέντρα λοιπόν στο πιο απαξιωμένο πρωτάθλημα όλων των εποχών με τα τραγελαφικά γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο, από το πρωϊ του Σαββάτου.

Οι παίκτες του Ατρομήτου μπήκαν στο αεροπλάνο για την Κρήτη και το ματς με τον ΟΦΗ και δεν ήξεραν εάν θα παίξουν μπάλα ή θα κάνουν τουρισμό στο υπέροχο αυτό νησί. Οι δημοσιογράφοι του NOVA κοιτούσαν τα κινητά τους στο αεροδρόμιο για την πτήση στα Γιάννενα και το Ηράκλειο, μήπως χτυπήσουν τα κινητά τους και κάποια φωνή τους πει ότι δεν πετάνε! Το ίδιο και με τους διαιτητές...

Ο Άρης έβγαλε ανακοίνωση για τη μετακίνηση των οπαδών του στα Γιάννενα, αργά το μεσημέρι, ενώ οι φίλαθλοι του ΠΑΣ περίμεναν να δουν τι θα γίνει, για να αγοράσουν εισιτήρια!

Υπεύθυνοι για αυτή την άνευ προηγουμένου ξεφτίλα είναι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και κυρίως οι παράγοντες της Σούπερ Λίγκας. Με πρόφαση (επειδή περί πρόφασεως πρόκειται) τη ρήτρα των 4 εκατομμυρίων στο συμβόλαιο με τη NOVA, σώνει και καλά ήθελαν να γίνει το πρωτάθλημα.

Κι αναφέρομαι σε πρόφαση επειδή υπάρχει όρος στο συμβόλαιο ότι η ρήτρα δεν ισχύει σε λόγους ανωτέρας βίας. Ε λοιπόν δεν είναι ανώτερη βία ότι μέχρι και τώρα δεν γνωρίζουμε τις 3 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας;

Οι παράγοντες και η διοίκηση της διοργανώτριας αρχής σε ανοιχτή γραμμή με κάποιες από τις ομάδες επέβαλαν τη σέντρα αδιαφορώντας για τις ξεκάθαρες επιπτώσεις της αλαζονικής απόφασης τους.

Δεν τίθεται αμφιβολία ότι με τις πρακτικές τους, το ίδιο το προϊόν τους -από το οποίο πληρώνονται και ζουν πλουσιοπάροχα- απαξιώνεται χαρακτηριστικά και μετατρέπεται σε πρωταθληματάκι των λίγων, των μικροπαραγόντων, των απατεώνων και των ανδρείκελων!

Παράλληλα με όλη αυτή τη σπουδή, φουντώνουν τις υποψίες ότι δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά η κάθαρση στο χώρο παρά μόνο η συγκάλυψη. Επιθυμούν βουτηγμένοι στην ανηθικότητα, να αρχίσει να γυρίζει η μπάλα, μήπως ο φίλαθλος κόσμος ξεχάσει μια ώρα νωρίτερα το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, το βρόμικο κύκλωμα και τα παραμάγαζα.

Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους, είναι να κρύψουν τη σκόνη κάτω από το χαλάκι, ώστε να φαίνεται λαμπερό και θελκτικό το πρωτάθλημά τους...

Την απάντηση την έχουν πάρει ήδη από την κατακραυγή του φίλαθλου κόσμου. Και πιστεύω ότι θα τους σταλεί και το μήνυμα από τα εισιτήρια που θα κοπούν στα πέντε ματς της πρεμιέρας, παρότι στα δύο σημερινά του ΠΑΣ και του ΟΦΗ, οι οπαδοί των δύο νεοφώτιστων διψούν για μπάλα... πρώτης κατηγορίας.

Εμείς πάντως στο site μας δεν πρόκειται να χαριστούμε ούτε στη Σούπερ Λίγκα ούτε στην ΕΠΟ που παρακολουθεί τις εξελίξεις με χαρακτηριστική αδράνεια, επιλέγοντας τη σιωπή και την αδράνεια, πίσω από το γεγονός ότι η Σούπερ Λίγκα είναι η διοργανώτρια αρχή.

Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα με εκτεταμένα ρεπορτάζ για τους αγώνες της πρεμιέρας, αλλά δεν θα χαριστούμε σε κανέναν και θα επιμείνουμε στο δρόμο της κάθαρσης και της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου μας!