powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΑΥΜΑ!

EΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΑ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ 0-2 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ ΣΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ ΤΟΥ CH.LEAGUE!ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΤΙ ΑΣΥΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΘΕΣΜΟ.

Mετά το 0-0 0-0 του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ, οι κίτρινοι κυνήγησαν το εκτός έδρας γκολ που θα έβαζε τις βάσεις για την πρόκριση, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 58' με κοντινό πλασέ του Άιλτον και έτσι οι Κύπριοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους. Οι Σλοβάκοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν καθώς τρία λεπτά μετά το γκολ απέκτησαν και αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Γκρέντελ, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων είδε τον Μαντούκα να γράφει το 2-0 και έτσι ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση για τα πλέι-οφ του Champions League εξασφαλίζοντας στην χειρότερη περίπτωση την παρουσία του στους ομίλους του EUROPA LEAGUE.


Oι πρωταθλητές Κύπρου θα αποφύγουν τις Κοπεγχάγη, ΜΠΑΤΕ, Μακάμπι Χάιφα και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γεγονός που κάνει πιο εύκολο το έργο τους για την είσοδο στους ομίλους! Και αυτό γιατί καμία από τις Βίσλα, Στουρμ, Γκενκ, Πλζεν ή Μάλμο δε τρομάζει την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που έχει την ευκαιρία να επιστρέψει μετά από δύο χρόνια στο... χρυσάφι του Champions League!


Η κλήρωση γίνεται την Παρασκευή, με τα πρώτα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τις 16 και 17 Αυγούστου και τις ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα.Αναλυτικά οι ομάδες που εξασφάλισαν τη παρουσία τους στην κλήρωσητης Παρασκευής.




Το "μονοπάτι" των πρωταθλητών


Οι ισχυροί:


Κοπεγχάγη (Δανία) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)



Οι αδύνατοι:

Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)Γκενκ (Βέλγιο)Πλζεν (Τσεχία)Μάλμε (Σουηδία)


Το "μονοπάτι" των μη πρωταθλητών:


Οι ισχυροί:
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) Άρσεναλ (Αγγλία) Λιόν (Γαλλία) Βιγιαρεάλ (Ισπανία)Μπενφίκα (Πορτογαλία)


Οι αδύνατοι:

Τβέντε (Ολλανδία) Ζυρίχη (Ελβετία) Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) Ουντινέζε (Ιταλία) Οντένσε (Δανία)