powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ

Με αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία, ωστόσο, κέρδισε αυτό που ήθελε. Συγκεκριμένα, στην «Ένωση» δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου, προκειμένου να αποδείξει ότι το πλάνο που έχει παρουσιάσει είναι βιώσιμο τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου όσο και την αποπληρωμή των χρεών.
Όλα δείχνουν ότι η Ένωση ανέτρεψε τα προγνωστικά και με χαμένο χαρτί από χέρι, κέρδισε μια μεγάλη μάχη και με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά και με το χρόνο, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει το σκόπελο της αδειοδότησης της UEFA.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πορευτεί και ο Παναθηναϊκός, του οποίου η περίπτωση δεν έχει το ίδιο... βάρος. Η κλήση των «πρασίνων» αφορά χρέη ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη, με τον πρότερο έντιμο βίο της ΠΑΕ και το πλάνο που θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι του «τριφυλλιού» να αποτελούν ουσιαστικά τη μοναδική υπερασπιστική τους γραμμή.

Στο τριφύλλι επιβλήθηκε η ίδια -εφέσιμη πάντα- ποινή ενός έτους, με αναστολή και μικρό χρηματικό πρόστιμο.Το καμπανάκι ήχησε δυνατά ωστόσο το πρόβλημα για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας θα γίνει πιο έντονο αν τον Μάρτιο, όταν δεδομένα θα κληθούν ξανά από την UEFA, δεν έχουν καλύψει το άνοιγμα των 8 εκατ. ευρώ…