powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ!


Δε ξέρω ποια ήταν η αντίδρασή σας, αλλά προσωπικά έμεινα πραγματικά άφωνος στο άκουσμα της αποστολής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!
Με τρανταχτές απουσίες και κλήσεις που προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά ο πολύπειρος και αξιοσέβαστος κατά τα άλλα τεχνικός, αδίκησε κατάφωρα αθλητές που τη φετινή σεζόν εξέπληξαν με τη παρουσία τους!
Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να κάνει ένας αθλητής σα το Διονύση Χιώτη, που πραγματοποιώντας ανεπανάληπτες εμφανίσεις έφτασε –σχεδόν μόνος του τον ΑΠΟΕΛ-στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ηπείρου!
Πόσο να αγανακτήσει πια αυτός ο άνθρωπος όταν βλέπει να καπαρώνει τη θέση του ο 38χρονος παγκίτης του ΠΑΟΚ Κώστας Χαλκιάς, που ακόμη και στη καλύτερη εμφάνιση του Δικεφάλου (απίστευτη νίκη 1-2 στο Λονδίνο επί της Τότεναμ) ήταν ο χειρότερός του παίκτης;;
Τι να πει δηλαδή και ο Μάρκος Βελλίδης που είδε τον χειρουργημένο και επί εφτά διαδοχικών παρακαλώ μηνών χωρίς προπόνηση Μιχάλη Σηφάκη να του τρώει μια θέση από τη τελική τριάδα.
Ο 26χρονος πορτίερο δε θυμίζει σε τίποτα το φύλακα άγγελο των περασμένων ετών και καταγράφοντας τρεις (!) μόλις εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή περίοδο θα είναι ο πρώτος γκολκίπερ παγκοσμίως που με τόσες λίγες συμμετοχές θα βρεθεί στην αποστολή για τη τελική 23αδα.
Είναι φυσικά περιττό να αναφέρουμε ότι απέχει έτη φωτός σε φυσική κατάσταση από τη στιγμή που σύσσωμο το πανελλήνιο είδε τη μπάκα του ξεχείλιζε στη τηλεοπτική εκπομπή του MEGA με το Χρήστο Θαναηλάκη.
Όσο για το Καρνέζη ακόμη πρέπει να χτυπά το κεφάλι του στο τοίχο! Δεν ήταν και λίγο πράγμα να μείνει εκτός αντί ενός  παίκτη που πήγε με κλειδωμένη τη φανέλα βασικού και κατάντησε να γίνει ο τρίτος γκολκίπερ της Παλέρμο.
Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξη Τζόρβα που όσο και να το σπρώξουνε, το παιδί δυστυχώς είναι πολύ λίγος για το μαγικό κόσμο του Campionato.
Δε το λέμε φυσικά εμείς αλλά επιλογές των προπονητών του, που παρότι αμφότεροι σχεδίασαν τα πλάνα τους με βασικό τον 29χρονο άσσο εν συνέχεια τον έκαναν να βλέπει με κιάλια το πρωτάθλημα της Serie A’.
Το αποκορύφωμα ήρθε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων όταν του ανακοινώθηκε πως θα προπονείται με τη δεύτερη ομάδα των ροσσομπλού και εν συνεχεία με τους ερασιτέχνες του συλλόγου.
Λεπτομέρειες για τον ίδιο από τη στιγμή που λαμβάνει ετησίως 800.000€ και ψιλά επίσης γράμματα για το Φερνάντο Σάντος που -ως προς έκπληξη κάθε υγιούς σκεπτόμενου υποστηρικτή της γαλανόλευκης- το πήρε μαζί του στην 23μελής αποστολή.
Μαζί του θα βρεθούν τόσο ο συνονόματος του Αλέξανδρος Τζιολης που έχει να αγωνιστεί βασικός –έστω και στη Β’Γαλλίας- από το περασμένο Οκτώβρη, όσο και βετεράνος Νίκος Λυμπερόπουλος που στο πρώτο μισό της σεζόν έπαιζε στο πάγκο της σημερινής αυτής ΑΕΚ!
Έπρεπε βλέπετε να φτάσουμε τη τελευταία στιγμή για να σώζει τα προσχήματα με την επιλογή του απίθανου φέτος Κώστα Μήτρογλου αντί του Αθανασιάδη, ωστόσο και πάλι ο ΠΑΟΚ δε πρέπει να έχει παράπονο αφού και ο Βρύζας να ήταν στο τεχνικό τιμ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καλούσε πέντε στον αριθμό παίκτες του Δικεφάλου.
Και αν για τον υπεραιωνόβιο ποδοσφαιρικά Χαλκία υπάρχουν απλώς ενστάσεις, τι να πει κανείς για τους Στέλιο Μαλέζα και Γιώργο Φωτάκη;
Υπάρχει ποτέ περίπτωση να προτιμηθεί ο Μαλεζάς έναντι των Παπασταθόπουλου και Αβραάμ; Συγγνώμη αλλά δε το δέχομαι ούτε σαν έσχατη λύση δεδομένου ότι πέραν αυτών στο ρόστερ βρίσκονται οι εναλλακτικές των αξιόλογων στόπερ Κυριάκου Παπαδόπουλου και Βαγγέλη Μόρα.
Για να λέμε πάντως και του στραβού το δίκαιο, στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Σάντος τόνισε κάποιοι θα αισθανθούν αδικημένοι, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το έκτρωμα και κυρίως τα ρήγματα που προκάλεσε στο εσωτερικό της ομάδας.
Πραγματικά κρίμα γιατί στερεί το όνειρο πολλών παιδιών για κάτι που κέρδισαν πραγματικά με το σπαθί και την αξία τους. Γιατί δημιουργεί κόμπλεξ (η να το πούμε πιο επιστημονικά μη μας παρεξηγήσουν, σύμπλεγμα κατωτερότητας) σε αθλητές που μάτωσαν τη φανέλα.
Γιατί δίνει συνέχεια στη μετά Ρεχάγκελ εποχή για τα περί κουμάντο μανατζαραίων και κλειστό κύκλωμα για εκλεκτές και περιορισμένες θέσεις ολίγων.
Ούτε γάτα ούτε ζημιά αφού σε μια εβδομάδα θα έχει ξεχαστεί το θέμα, όπως δηλαδή συμβαίνει πάντα!
Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα έχει χαθεί πια κάθε αξία και ορισμένες φορές καταντά αστείο να μιλάμε για ποδόσφαιρο…