powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ!


Δε ξέρω ποια ήταν η αντίδρασή σας όταν πληροφορηθήκατε τη πρόσληψη του Ρόι Χόντκγσον στη τεχνική ηγεσία της Αγγλίας, αλλά εγώ προσωπικά έπεσα από τα σύννεφα.

Τόσοι αξιόλογοι τεχνικοί υπάρχουν στο νησί, από πού να αρχίσω και που να τελειώσω! Και αυτοί στο γερασμένο, ιδιότροπο και κακομούτσουνο αυτό άνθρωπο βρήκαν να πέσουν;

Συγγνώμη αλλά θα μιλήσω όπως έκανα τόσο καιρό και με άλλες άστοχες επιλογές προπονητών, που στέρησαν διαχρονικά μεγάλες επιτυχίες από τα λιοντάρια.

Η καταραμένη αυτή γενιά λες και το κάνει επίτηδες να μη διακριθεί. Πότε οι εσωτερικές διαμάχες, άλλοτε η θέση του αρχηγού και το περιβόητο περιβραχιόνιο και το σίριαλ με τον ομοσπονδιακό τεχνικό που κορυφώθηκε πέρσι με τις απολαβές του Καπέλο να ξεπερνούν ετησίως τα 8.800.000€.

Η χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο αγνοεί τις επιτυχίες για περισσότερο από τριάντα χρόνια ενώ αξιοσημείωτο είναι ο γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει EURO ποτέ στα χρονικά της.

Να θυμίσω φίλοι αναγνώστες ότι ο Χόνγκστον που μέχρι το 2009 (όπου με άφθονη δόση τύχης οδήγησε τη Φούλαμ στο τελικό του Europa League) δε τον ήξερε ούτε η μάνα του, έκρινε ανεπαρκή το Ρομπέρο Κάρλος για τη δική του Ίντερ το 1995, όταν ο βετεράνος πλέον μπακ αγωνιζόταν ακόμη στο Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια είναι γνωστή καθώς ένα χρόνο αργότερα όπως όλοι γνωρίζετε ο  Κάρλος μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε η επιτομή του σύγχρονου αριστερού μπακ.

Αν σας φαίνεται μακρινό το περιστατικό, ας επανέλθουμε στο τώρα. Τι στα αλήθεια έχει κάνει τη τελευταία τριετία για να αξίζει τη θέση του εκλέκτορα; Απολύτως τίποτα! Η πορεία του είναι πτωτική μέχρι εσχάτων αγγίζοντας τα όρια του απογοητευτικού!

Εξαργύρωσε τη ευρωπαϊκή πορεία των κότατζερς με προαγωγή στη Λίβερπουλ που πραγματικά ήταν ομαδάρα στη μετά Μπενίτεθ εποχή και εκείνος κάταφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να την αφήσει εκτός Ευρώπης!

Στη συνέχεια πήγε στη Γουέστ Μπόμγουιτς Άλμπιον και την υποβίβασε στη Championsip. Έμεινε στο ταμείο ανεργίας για περισσότερο από ένα χρόνο και ξαφνικά προχθές η αγγλική ομοσπονδία ανακοίνωσε τη πρόσληψή του!

Λυπάμαι αλλά εσείς θα φταίτε που και αυτό το καλοκαίρι θα χτυπάτε και πάλι το κεφάλι σας στο τοίχο! Το σίτε τουλάχιστον σας είχε προειδοποιήσει…